Gumiabroncs újdonságok 2022

Kategória: Hírek

A gumigyártók 2022-ben is kitettek magukért, többféle új gumiabroncs is szerepel az idei év kínálatában. Mivel a felsorolás nem teljes körű, és hazánkban nem engedélyezett a szöges gumiabroncsok használata, ezért a lista csak szemezget a hatalmas gumiabroncs kínálatból amely hazánkban is elérhető. A dollár és euro árfolyam változás miatt a gumiabroncsok árai emelkedésnek indultak, célszerű tehát időben beszerezni a kívánt évszaknak megfelelő gumikat. A mobilgumis felszereléshez természetesen hívjon bennünket!

Continental / WinterContact TS 870 P . Nagyobb személyautókhoz és crossoverekhez tervezte a cég a TS 870 P modellt, amely irányított futófelület-mintázatot is kapott, gyorsan elvezeti a vizet és a latyakot, és szintén szabadalmaztatott Black Chili gumikeverékből készült. A mérnökök a párhuzamos lamellákat is újra tervezték, hogy növeljék a havas tapadást havon, másik kiemelt jó tulajdonság a megnövelt futásteljesítmény. A gumiabroncsokat 205/60 R16-tól 255/40 R21-ig terjedő méretben gyártják.

Pirelli / Cinturato Winter 2 . Listánkat a túra Pirelli modell teszi teljessé, amelyet enyhe téli körülmények között való használatra terveztek. Az új modell adaptív lamellákat kapott, amelyek az abroncs kopásával változtatják az alakjukat, stabilizálva a tapadási szintet, míg a gumikeveréket javították a jobb nedves és havas teljesítmény érdekében. A mérnökök csökkentették az abroncs gördülési ellenállását is, növelve az üzemanyag-hatékonyságot. Az új Pirelli modellt 155/65 R14-től 215/50 R17-ig terjedő méretben kínálják.

Goodyear / UltraGrip Arctic 2 SUV . A terepjárók és crossoverek tulajdonosai számára a Goodyear UltraGrip Arctic 2 SUV elnevezésű speciális változatot kínálják, amely többféle méretben kapható, a 215/65 R17-től a 295/35 R21-ig.

Goodyear / UltraGrip Arctic 2 . Az idei szezonban két újonc van a szöges gumiabroncsok piacán, ezek közül az egyik a második generációs Goodyear UltraGrip Arctic. Az abroncson az új Arctic Eagle Claw csapok vannak felszerelve, amelyekről a cég azt állítja, hogy fokozzák a jeges tapadást, és kevésbé valószínű, hogy kicsúsznak a futófelületről. A csapok számát 220-ra növelték. a tervezők a barázdákat is kiszélesítették, sűrűbbé tették a harapós éleket, javítva az abroncs havas teljesítményét. Ráadásul a hírek szerint az abroncs kevésbé zajos elődjéhez képest. A méretek 195/55 R16 és 245/45 R19 között mozognak. Magyarországon közúton nem használható!

Goodyear / UltraGrip Performance+ SUV . A Goodyear emellett kiadott egy új, európai típusú, szögek nélküli abroncsot UltraGrip Performance+ SUV néven, amelyet különféle méretű SUV-okhoz és crossoverekhez terveztek, a kompakttól a teljes méretűig. Az abroncs megnövelt futásteljesítménnyel büszkélkedhet, míg az új futófelület-keverék alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad, aminek köszönhetően nőtt a jégen és a havas tapadás. A fékteljesítmény tiszta aszfalton is javult. A gumiabroncs 16 és 20 hüvelyk közötti átmérőjű méretekben kapható.

Nokian / Nordman 8 SUV . A 8-as SUV-változatot nehezebb SUV-okhoz tervezték, magasabb súlyponttal, némelyik méretén XL jelzés található, ami a megnövekedett teherbírást jelzi (az XL jelentése „extra teher”). A gumiabroncs 215/70 R15 és 265/50 R19 közötti méretben kapható.

Nokian/Nordman 8 . A finn gumigyártó is megújította Nordman márkájának vonalát, bemutatva a Nordman 8 névre keresztelt új szöges modellt, amely a Nokian Hakkapeliitta 8 mintázatát örökölte, amely annak idején számos abroncsteszten a versenytársak felett állt. A Nordman 7-hez képest a felére nőtt a csapok száma, és egyenletesen oszlanak el a futófelületen, ami kiegyensúlyozottabbá teszi a jeges tapadást. Ezenkívül az alap futófelületi réteg módosított futófelület-keveréke megerősítette a csapok megtartását. A cég szerint ezek az abroncsok családi és erősebb autókhoz is illeszkednek. A Nordman 8 175/70 R13 és 245/45 R19 közötti méretben kapható. Magyarországon közúton nem használható!

Nokian / Hakkapeliitta 10 EV . Ezúttal az autópiac trendjeit követve a Nokian egy dedikált elektromos és hibrid autók gumimodelljét is bemutatta. A 10 EV-modellt még mindig csendesebb futás jellemzi – a gumiabroncs szerkezete egy speciális zajelnyelő réteget tartalmaz, ami különösen fontos a zajtalan villanymotorok esetében. Mivel az elektromos járművek általában nehezebbek, az abroncs megerősített szerkezettel is rendelkezik. A Hakkapeliitta 10 EV többféle méretben kapható, 235/45 R18-tól 295/30 R21-ig.

Nokian / Hakkapeliitta 10 SUV . Ennek a gumiabroncsnak a SUV-változata ugyanazokkal a technológiával készült, de nagyobb terhelést is képes megbirkózni. A futófelület blokkjai között hidak vannak, amelyek a laza mozgást hivatottak csökkenteni; a gumikeveréket tovább korszerűsítették a kopásállóság növelése érdekében, az oldalfalakat pedig aramidszálakkal erősítették meg, ami csökkenti a szúrás és egyéb mechanikai sérülések kockázatát. A sorozat 215/70 R16-tól 285/40 R22-ig terjed.

Nokian / Hakkapeliitta 10. A szeges gumiabroncsok szegmensének másik nagy horderejű újonca természetesen az új Hakkapeliitta 10. A finn cég most először fejlesztett ki kifejezetten az európai piacra szánt szöges gumiabroncs modellt; az orosz piacra egy speciális Hakkapeliitta 10p modell jelent meg, hosszabb csapokkal szerelve. Az abroncsot négy évig gyártották, és az új modellben, akárcsak az elődeiben, kétféle csap található – a középen lévő csapok felelősek az egyenes tapadásért gyorsításkor és fékezéskor, míg a vállterületeken lévő csapok javítják a kanyarodást. stabilitás. A csapok számát 16%-kal növelték, a mérnökök a futófelületen való tartásukat is javították. Nokian azt is elmondja, hogy a csapmintázatot tovább javították annak érdekében, hogy az egyes csapok hanghullámai ne fedjék egymást. aminek köszönhetően az új modell csendesebb utazást biztosít. A gumiabroncs 175/65 R14-től 275/35 R20-ig terjedő méretben kapható. Magyarországon közúton nem használható!

Kumho / WinterCraft ice Wi32 . A Kumho új szöges személy gumiabroncsokat mutatott be a következő szezonra. A vállalat azt állítja, hogy a gyorsulás és fékezés szempontjából kritikus hosszirányú jégvonóképesség 40%-kal javult az elődmodellhez képest. Ezt többek között a finn Scason cég által gyártott új tőcsavarokkal, valamint új futófelület-keverék felhasználásával sikerült elérni. Kumho azt is kijelenti, hogy a V-alakú futófelület-kialakítás gyorsan eloszlatja a vizet és a latyakot, míg a változó futófelület-emelkedés lehetővé teszi az útzaj csökkentését. A gumiabroncsok 14-17 hüvelykes méretben kaphatók. Magyarországon közúton nem használható!

Continental / WinterContact TS 870 . A német Continental gumiabroncs-óriás idén kiadott egy új, enyhe európai télre tervezett modellt, amelyet egy évvel korábban kellett volna piacra dobni, de ismét a járvány akadályozta. A független gumiabroncs-teszteken már elég jól teljesítő új TS 870 modell futófelületi blokkjain három különböző típusú lamellák találhatók, amelyek fokozzák a jég- és hótapadást, míg az új futófelület-mintázat hullámalakú központi hornyával úgy lett kialakítva, hogy növelje a tapadást. vízrepülés és slushplaning ellenállás. Ezenkívül a Black Chili futófelület-keverék javította a nedves tapadást, és továbbfejlesztették, hogy csökkentsék a gördülési ellenállást, ami közvetlenül befolyásolja a jármű üzemanyag-fogyasztását. A gumiabroncs 205/55 R16 és 225/45 R17 közötti méretben kapható.

Nankang / SW-9 . Az északi éghajlatra tervezte Nankang a szegecses SW-9 modellt; A hírek szerint az új háromszög szegecseknek köszönhetően az abroncs jeges tapadása egyszerre 70%-kal nőtt, és a csapok képesek átütni a legkeményebb jeget is, vagyis az abroncs nagyon alacsony hőmérsékleten is hatékony marad. A gumiabroncsok 15-19 hüvelykes méretben kaphatók. Magyarországon közúton nem használható!

Nankang / Winter Activa SV-4 . A tajvani gumiabroncsgyártó SV-4 modelljét enyhébb télre tervezték. A cég elmondása szerint teljesítménye kiegyensúlyozottabbá vált, és a jobb nedves tapadásnak köszönhetően az új modell „B” minősítést kapott az európai címkézési rendszerben. Ezen kívül a vízenfutás ellenállása és a hófékezés is javult, de ne feledje, hogy ezek az abroncsok továbbra sem jók a kemény skandináv télben. A vonal 13 és 21 hüvelyk közötti méreteket tartalmaz