Gumiszerviz Budapest 0-24-óráig SOS

Kategória: Mobilgumis

Mobil gumiszerviz Budapesten és Pest megyében Non-Stop Éjjel, nappal 0-24-óráig. Mobilgumis műhelyünk képes minden olyan munkát elvégezni járművén, amelyet idáig csak gumis műhelyben tudtak megcsinálni. Kerékcsere, szezonális gumicsere, gumijavítás, mobilgumis állomás SOS ügyfélszolgálattal.

gumiszeviz-budapest

Milyen szolgáltatásokat nyújt gumiszerviz vállalkozásunk? A kerékcserétől a fertőtlenítésen keresztül a bikázásig mindent. Hívjon, ha szüksége van ránk bármikor napszaktól függetlenül, és indulunk segíteni. Ha szükséges segítünk a járművének megfelelő gumiabroncsokat beszerezni és azokat az Ön által megjelölt helyszínen fel is szereljük.

Néhány mondat a gumiabroncsokról, kerekekről.

Ne felejtsük el, hogy a gumi a gépjármű egyik legfontosabb alkatrésze, a segítségével indulunk, haladunk, és megállunk. Ha menet közben valami történik a gumiabronccsal, annak a legritkább esetben szokott jó vége lenni. Ugyanis egyből eltűnik a tapadóerő, irányíthatatlan lesz a jármű, és megállni sem lesz egyszerű.

Futómű állítás

Egy jármű kerekeinek a beállítása nagyban csökkenti a gumis helytelen kopását. A kerékösszetartás és a dőlésszög is befolyásolják a kopás mértékét. A kerék tapadása is más a megfelelő kerékbeállítások esetén. Noha a gumi felülete nagy, tapadás szempontjából csak annak a néhány négyzetcentiméternek vehetjük hasznát, amelyik épp az aszfalttal érintkezik. A félrekopások és az egyenletesség miatt jó, ha a gumiabroncsok néha át vannak forgatva, és így a belső felülete kívülre kerül, illetve fordítva. Az egyenletes kopás növeli az élettartamot és nem utolsó sorban erősíti a fékhatást is. A nyomás nem megfelelő beállítása is okozhat kopás anomáliákat.

Túl alacsony nyomás

A túl alacsony nyomás a kerék kúszását okozhatja, az autó főleg kanyarokban oldalra csúszhat, radírozva a gumi széleit, oldalfalát. Az alacsony nyomáson nagyobb felület fekszik fel az aszfalton, azonban jelentősen megnő a fogyasztás, és csökken a sebesség. A jármű irányíthatatlanná is válhat, ugyanis az alacsony nyomás miatt a gumiabroncs oldalfala nem merőleges lesz a talajszintre, hanem ballonosan íves. Így a jármű imbolyog, beszitál.

A túl magas nyomás

A túl magas nyomás sem tesz jót a gumiabroncsnak. Ha túlfújjuk, akkor erősen megfeszül a gumi, és lényegesen kisebb felületen fekszik fel az aszfalton, ezáltal a fékerő is kevesebb lesz, csökken. Magasabb lesz a gumi oldalfala, és szinte csak az abroncs közepe fog kopni. A jellemzően gyakran túlfújt kerekekről középen eltűnik a minta. Rugózásnál úthibáknál pattog az  autó, sportos csúszkálós, csikorgós hangot ad kanyarodásnál. Mivel kisebb felületen fekszik fel az abroncs az úton ezért a súrlódás is kevesebb lesz, akár irányíthatatlanná is válhat a jármű bár a fogyasztása minimális mértékben csökkenhet. A túlfújt gumiabroncs könnyen defektes is lehet, ami balesetet okozhat.

Szivárgás

Előfordul, hogy a lassan leeresztő kereket túlfújják, és új közlekednek tovább, ez sem túl jó és biztonságos megoldás. A lassan szivárgó gumiabroncsoknál gyakori, hogy a felni felülete hibás, és nem fekszik fel megfelelően az abroncs széle. A gumi oldalfalán keletkezett kis sérülésen is szivároghat a levegő (padka) illetve a szelepek tömítetlensége esetén is előfordulhat ilyesmi.

A szivárgás ma már egyszerűen diagnosztizálható és javítható is, ugyan úgy mint a defektes gumiabroncs. A szezonális kerékcserének köszönhetően pedig hamar kiderülhet, ha valamelyik gumi nincs tökéletes állapotban. Ezért célszerű legalább negyedévente átvizsgáltatni a kerekeket, mert sok problémát, és akár balesetet is megelőzhetünk vele.

Kerék centrírozás

A kerék centrírozás ma már a számítógépes érzékelőknek és a fejlett technológiának köszönhetően nagyon egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A kerék centrírozó (vagy centírozó gép ahogy sokan mondják) szervizautónkban is elérhető, ezért komplett gumiszerviz szolgáltatásokat tudunk nyújtani bárhol mobilgumis műhelyünk segítségével.

Hány éves gumiabroncsot vásárolhatok meg?

Gyakori ez a kérdés, és nehéz is rá egyértelműen válaszolni. A gumiabroncs egy kőolajból, koromból és olajszármazékokból összekevert vegyület, amelyet legyártása után már a raktárban érnek különféle hatások. A gumi a legyártáskor kap egy DOT számot amelyik a gyártás évére és hónapjára utal. Ha ezt a számot kireszelgették, akkor az a gumi már inkább csak hintázni jó.

Aki elkezd használni egy gumiabroncsot, mert talán olcsóbb pár ezer forinttal, az orosz rulettezik.

A DOT szám jelentősége

A DOT számot azért szokták kireszelgetni a gumiból, mert a tíz-tizenöt éves gumi is nézhet jól ki, azonban nagyobb sebességnél, esetleg vizes úton már elveszíti azokat a tulajdonságait, amelyek régen még megvoltak. A vegyi anyagokban lévő összetevők a környezeti hatásokra reagálnak, oxidálódnak, anyaguk öregszik, a tűző nap és a szél szárító hatása, a nedvesség és a fagy mind-mind olyan dolgok amelyek öregítik a gumit. A gumiabroncs először keményedik, majd a rugalmasság csökkenés után megjelennek az első barázdák, repedések, először kisebbek, majd egyre nagyobbak és durvábbak lesznek. A hordozó szálak elszakadnak, foszlanak, csökken a légmegtartó képesség és kiszámíthatatlanná válik az abroncs. Ilyen kerékre bízni a saját és mások életét elég felelőtlenség. Kockára tenni több millió forintot pár ezer forintos vélt megtakarításért pedig butaság.

A dot számra visszatérve, az időjárás viszontagságaitól (fűtött garázs) védett helyen tárolt gumiabroncsok mindig sokkal jobb állapotban lesznek, mint amelyeket kitesznek a tyúkól végébe a szabadba több évre. Tehát nincs egyértelmű válasz. Ami viszont biztos, hogy a 7-évnél régebbi gumiabroncsokkal már ne járjunk, ha nem muszáj. Emiatt érdemes néha a pótkereket is leellenőrizni. Lehet ezt másképp is gondolni, azonban egy biztos, az életünket védjük, ha jó minőségű, fiatalabb gumit vásárlunk a járműre és azt szakemberrel szereltetjük fel, és állíttatjuk be.

Ugyanilyen fontos, hogy az évszaknak megfelelő abroncsot használjuk. Sajnos azért van néha fejetlenség és „őrültekháza” a gumis műhelyeknél, mert mindenki szereti az utolsó pillanatig húzni a gumik átszerelését. Aztán ha itt a hó, vagy az első jég, akkor pedig hosszú tömött sorok a gumis műhelyek előtt. Vállalkozásunkat elsősorban azért hoztuk létre, hogy a kényelmes helyszíni gumiszerelés örömét tudjuk nyújtani. Semmi stressz, nincs várakozás, nincs sorállás. Mi megyünk időpontra, és a helyszínen elvégzünk minden olyan munkát amelyik eddig csak gumi műhelyekben volt elérhető.

Ha Ön is szeretne gumicsere, kerékcsere, szezonális gumicsere, vagy csak egyszerűen defektet kapott, hívjon bennünket a fenti telefonszámon