Gumiabroncs újdonságok

Kategória: Hírek

Gumiabroncsok, amelyekre érdemes odafigyelni. Amikor gumiabroncsot kell választani járművéhez, nehéz lehet eligazodni a piacon elérhető lehetőségek széles skálájában. A különböző márkáktól és futófelületi mintáktól a különböző árkategóriákig számtalan tényezőt kell figyelembe venni. Honnan tudhatja tehát, hogy mely gumiabroncsok a legjobbak az Ön igényeinek?

Mindenekelőtt fontos figyelembe venni, hogy milyen stílusban vezeti autóját (sportos, kényelmes, autópálya, vagy városi körülmények között), és várhatóan milyen körülmények között fog vezetni. Leginkább nedves vagy száraz körülmények között vezet? Gyakran vezet egyenetlen, rossz minőségű utakon vagy autópályán megy a leginkább? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása segíthet szűkíteni a választási lehetőségeket, és biztosítani tudja, hogy az Ön speciális igényeinek megfelelő gumiabroncsokat válasszon, amelyeket majd a mobilgumis felszerelhet autójára.

Egy másik figyelembe veendő tényező a gumiabroncsok futófelületének élettartama. Ha sokat vezet, mindenki hosszabb élettartamú gumiabroncsokat szeretne, hogy hosszú távon pénzt takarítson meg. Végül érdemes figyelembe venni a gumiabroncsok általános teljesítményét. Jó tapadást biztosítanak nedves és száraz körülmények között? Sima és kényelmes utazást kínálnak? Ezeket a tényezőket figyelembe véve megalapozott döntést hozhat, és kiválaszthatja járművéhez legjobb abroncsokat.

A Michelin CrossClimate 2 létrehozása egy lenyűgöző történet, amelyet a kezdetektől nagyon érdekes. A múltban a Michelin négyévszakos gumik mindig is népszerűek voltak a piacon, és évek óta jól beváltak. Senki sem hitte el azonban, hogy egy négyévszakos gumiabroncs is képes megfelelni a szükséges havas tapadási teljesítménynek ahhoz, hogy megfeleljen a 3 Peak Mountain tanúsítványnak. 2015-ben azonban a Michelin bemutatta az első 3 Peak Mountain tanúsítvánnyal rendelkező négyévszakos abroncsot, ami nagy feltűnést keltett az abroncsiparban. Abban az időben az új CrossClimate-nek nem volt versenytársa, és ez volt az egyetlen termék a szegmensében. 2-3 évbe telt, mire a gumiipar helyezési versenyében részt vevő gyártók piacra dobták saját 3 Peak Mountain tanúsítvánnyal rendelkező négyévszakos abroncsaikat, de az első lépés előnyét már a CrossClimate megteremtette. Ez igaz bizonyítéka a Michelin elkötelezettségének, hogy az abroncsipar de facto innovációs vezetője legyen.

Amellett, hogy az Európában részt vett sajtótesztek 50%-át megnyerte, a CrossClimate 2 a TireRack és a Consumer Report szerint is az 1. helyen állt ebben a szegmensben. Több teszteredmény alapján a CrossClimate 2 kiváló teljesítményt mutatott be a nyári és a téli időszakban, mivel ismét felülmúlta a versenytársakat. Arról nem is beszélve, hogy a CrossClimate 2 vezeti a listát a futásteljesítmény tekintetében, 140000km-es tényleges tesztelési eredménnyel. Ez a gumiabroncs a fő oka annak, hogy nem kell 6 havonta cserélni.

Continental ExtremeContact DWS 06 Plus Az Ultra-High-Performance (UHP) gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy magas szintű tapadást és kezelhetőséget biztosítsanak száraz és nedves útfelületen is. Ez egy általános elvárás világszerte, és olyan termékek, mint a Pilot Sport 5 és a Continental Sport Contact 7 a piac nagy nevei közé tartoznak. Amerikában azonban az UHP szegmens további specializációja is zajlik, amely inkább az ottani vegyes időjárást szolgálja az UHP egészszezonos szegmensével.

Talán az UHP négyévszakos szegmense zsúfolt sok csúcsgumival, de a Continental ExtremeContact DWS 06 Plus következetesen csak kis különbséggel képes megelőzni versenytársait. Legfőbb erőssége a fékezésben rejlik, nedves és száraz körülmények között is, hiszen ebben a szegmensben versenytársait is felülmúlta. Az aquaplaningban kiváló, ami megerősíti pozícióját a piacon a legjobb nedves úton teljesítő UHP négyévszakos gumiabroncsként. Az ExtremeContact DWS 06 Plus a futásteljesítmény tekintetében is a 2. helyet szerezte meg 100000km tényleges tesztelt futásteljesítménnyel . Gyenge pontja azonban a gördülési ellenállásban van.

A Continental Viking Contact 7 egy másik legendás gumiabroncs a Studless/Nordic szegmens réspiacán. Ezeket a gumiabroncsokat extrém hideg időjárási körülmények között, 10°C alatti hőmérsékleten használják. A Viking Contact 7 fő erőssége a jégben és a hóban rejlik, amelyek a szegmens fő követelményei. Legfőbb gyengesége az aquaplaningban van, mivel a nedves teljesítmény általában a jég ellen dolgozik. Ezekkel a kivételes eredményekkel a Continental megmutatja, hogy az egyik vezető újító a Studless/Nordic abroncsok szegmensét illetően.

A Michelin Pilot Sport 4S-t széles körben az egyik legjobb ultra-nagy teljesítményű (UUHP) gumiabroncsként tartják számon a piacon. Kivételes teljesítményének egyik fő oka a fejlett futófelület-keverék, amelyet úgy optimalizáltak, hogy nedves és száraz körülmények között is kiváló kezelhetőséget és tapadást biztosítson. Hasonlóan társához, a CrossClimate 2-höz, a Pilot Sport 4S is uralta a tesztkört, lenyűgöző 8 győzelemmel a 15 sajtótesztből. A Pilot Sport 4S a száraz úttartásban jeleskedik, de nedves körülmények között a teljesítménye gyengébb lehet, hiszen már több mint 6 év telt el a debütálás óta. Várakozásaink szerint utódja 2023-ban jelenik meg. Ennek ellenére a Pilot Sport 4S még mindig lenyűgöző, 80000km futásteljesítménnyel büszkélkedhet, és a 3. helyet foglalja el versenytársai között. A legjobb UUHP nyári abroncs státuszát megerősíti a Tire Rack és a Consumer Report rangsorában elért 1. helye. [ Folytatjuk… ]